23 Януари 2013

Тревопасни, но вкусни

0 Comment

изтеглен файлМоже би с най-стабилни количества през годините освен трицоната са кефалите, по-малките иларии и по-големите – платерини. Те обаче като че ли не предизвикват много голям интерес. Незаслужено според мен. Макар и тревопасни, кефалите също са вкусни, пък и нямат много кости. А и се ловят лесно – може да хванете някой дори и от брега, с въдица. Лятно време докато плувам, все още виждам да минават малки пасажи. Стара варненска рецепта е кефал в кесия. По-големите от нас помнят едновремешните дебели хартиени кесии, които се използваха в плод-зеленчука – вземат се две такива, нахлузват се на един кефал откъм главата и откъм опашката, намокрят се, и така опакован се пече във фурната. Е, сега тази функция върши пергаментът или просто хартия за печене.

[top]
Leave a Reply