23 Януари 2013

Челюсти в Черно море

0 Comment

1340785148_6Помня от дете как в Ахтопол рибарите продаваха акули – направо от лодките си, на туристите на плажа. И то акули по над метър. А сега за тези риби се налага да се ходи много навътре в морето с рибарски корабчета, които ловят по няколко дни преди да се приберат с улов от 70-80-сантиметрови акулчета. Минималната дълбочина, на която се среща е 40 – 50 метра. В следствие на това цената ѝ скочи. Истинските рибари и рибоядци, обаче май не я тачат особено, което се отнася и до всички други хрущялни риби. Аз лично ги харесвам, понеже месото им е леко, ненатрапчиво и приятно. Само да не се пропуска тънкият момент, в който акулата да се обработи така, че да не горчи. Не знам защо, но се смятат за някак по-долна класа риба.

[top]
Leave a Reply