Промоционални продукти за периода 12.08.2013 – 25.08.13г.

Разгледайте специалните предложения от Морски дар 09 ЕООД за периода 12.08.2013 – 25.08.13г. – натиснете тук Прочети още →

12 Август 2013
0 Comment

Предложение от Морски дар за Великденските празници

Разгледайте специалните предложения от Морски дар 09 ЕООД за предстоящите Великденски празници – натиснете тук Прочети още →

04 Април 2013
0 Comment

Морски Дар със специални промоции за 1-ви Март

На 03.03.2013г. се навършват десет години от присъствието на българския пазар на една от най-бързо развиващите се рибопреработвателни и търгуващи с риба и рибни продукти компании у нас – “Морски дар 09” ЕООД. Днес дружеството се нарежда в Топ 10 сред всички вериги магазини за риба и рибни продукти в страната, като за него работят.. Прочети още →

01 Март 2013
0 Comment

НОВО! Промоции НОВО!

Верига магазини Морски дар иска да направи специално предложение за своите клиенти във връзка с предстоящия празник на влюбените ,, св. Валентин”. За ресторанти: Актуални прмоции   В нашите магазини: Актуални прмоции във верига магазини “Морски дар”   Прочети още →

12 Февруари 2013
0 Comment

Черноморски особености

Старите рибари твърдят, че дори и приходящите видове риба, идващи от Мраморно море или Дунава, щом влязат в Черно море, променят вкуса си и са много по-вкусни от тези, уловени в странство. А още по-старите рибари разказват истории за огромни моруни, хващани в наши води. Една такава легенда за неравностойна борба с гигантска, зла моруна.. Прочети още →

23 Януари 2013
0 Comment

По рибарски

Какви рибари ще са, ако не могат да приготвят рибена чорба? Тя е мерило за кулинарните способности на всеки готвач. Хубавата рибена чорба се прави задължително от едри и дребни видове риба, миди, раци, скариди. Добре е дори да се смесват сладководни с морски видове, но в краен случай може и само с едните или.. Прочети още →

23 Януари 2013
0 Comment

Хищниците наесен

За разлика от лефера. Ако търсите месо, което да крещи – „Това е риба!“ – вземете си лефер (наесен). Е, ако сте достатъчно платежоспособен, разбира се. През последните години цената му е доста по-висока от тази на калкана, въпреки че вече почти не се хващат големи екземпляри. Леферът е мазен, накъртващ на риба, най-добрият начин.. Прочети още →

23 Януари 2013
0 Comment

Челюсти в Черно море

Помня от дете как в Ахтопол рибарите продаваха акули – направо от лодките си, на туристите на плажа. И то акули по над метър. А сега за тези риби се налага да се ходи много навътре в морето с рибарски корабчета, които ловят по няколко дни преди да се приберат с улов от 70-80-сантиметрови акулчета... Прочети още →

23 Януари 2013
0 Comment

Тревопасни, но вкусни

Може би с най-стабилни количества през годините освен трицоната са кефалите, по-малките иларии и по-големите – платерини. Те обаче като че ли не предизвикват много голям интерес. Незаслужено според мен. Макар и тревопасни, кефалите също са вкусни, пък и нямат много кости. А и се ловят лесно – може да хванете някой дори и от.. Прочети още →

23 Януари 2013
0 Comment

Бодлив деликатес

На път да се превърне в нов деликатес е и скорпидът – морски скорпион. Този вид се е появил в нашите води сравнително наскоро и дълго време рибарите го избягват и се отнасят с омраза към него – не само, че се заплита в мрежите им и ги къса, а и е издръжлива, проклета рибка.. Прочети още →

23 Януари 2013
0 Comment