15 Юли 2012

Хапки с пушена риба

0 Comment

Необходими продукти:
• 7 филийки бял хляб – тип тост
• 200 г пушена риба (пъстърва, херинга, скумрия, сьомга)
• 1 кисела краставичка
• зелени маслини без костилки
• 2 скилидки чесън
• черен пипер на вкус
• 3 с.л.майонеза
• Копър
• 3 твърдо сварени яйца

Начин на приготвяне:
С малък ринг или чашка изрежете кръгчета от хляба. Нарежете ситно копъра. Намажете страничния борд на хлебните кръгчета с малко майонеза и ги прокарайте през копъра за да залепне по него. Накъсайте на дребно рибата и я овкусете с пипер, чесън и ситно нарязаните маслини и краставичка. Разпределете рибата върху хапките. Отделете белтъка от сварените яйца и го нарежете на ситно. Смесете го с останалата майонеза и разпределете върху рибата.

[top]