15 Юли 2012

Капама от рибни филета

0 Comment

Необходими продукти:
• 1 кг рибено филе (хек, мерлуза, скумрия, бяла риба)
• 5-6 глави лук
• 1-2 моркова
• 1 ч.л. червен пипер
• 3 с.л. доматено пюре
• 1 връзка магданоз
• 2 с.л. кафени чашки олио
• черен пипер
• 1 лимон

Начин на приготвяне:
Рибните филета се измиват и нарязват на средно големи парчета. Слагат се в тавичка, намазана с мазнина.
Нарязаният на ситно лук и морков се задушават до омекване. Разбърква се с доматеното пюре и червения пипер, смления черен пипер и ситно нарязания магданоз. Сипва се малко вода, посолява се и след като се разбърка, сместа се изсипва върху рибата. Върху всяко парче се слагат резенчета от лимона. Пече се на умерено силна фурна.

[top]