15 Юли 2012

Риба, задушена с бира

0 Comment

Необходими продукти:
• 1 кг рибено филе
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 2 супени льжици масло
• 1 супена лъжица стафиди
• 1 чаена лъжичка мед
• сок и настъргана кора от 1/2 лимон
• 1-2 чаши бира
• 1 дафинов лист
• 3-4 зърна бахар
• магданоз, черен пипер, сол.

Начин на приготвяне:
Рибата се нарязва на парчета, почиства се от костите, поръсва се със сол и черен пипер и се оставя в хладилника за 30 минути. Лукът и морковите се нарязват на парчета и се запържват в маслото. Рибата се нарежда в плитка тенджера, намазана с масло. Отгоре се разпределят запържените зеленчуци и се добавят стафидите, подправките, лимоновият сок и настърганата кора, медът, разтворен в малко топла вода, и сол на вкус. Налива се бирата и ястието се вари 6-8 минути на по-силен огън, след което се задушава на слаб огън до готовност. Поднася се с варени картофи, поръсени със ситно нарязан магданоз.

[top]