15 Юли 2012

Рибена чорба по градинарски

0 Comment

Необходими продукти:
• 700 гр. Рибно филе от хек, мерлуза, скумрия, бяла риба (по избор)
• 100 гр. олио
• 100 гр. лук
• 100 гр. целина
• 100 гр. моркови
• 200 гр. домати
• 100 гр. прясно зеле
• 100 гр. пресни пиперки
• 30 гр. брашно
• 200 гр. кисело мляко
• 3 яйца
• 1/2 връзка магданоз, сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Приготвя се запръжка от олиото, нарязват се на дребни кубчета лукът, морковите, целината, доматите и се слага брашното, разрежда се с рибен бульон и се оставят да врят на умерен огън. След това се прибавят, нарязаните на ивици прясно зеле и пресни чушки. Нарязват се на кубчета картофите, а рибата на по-едри парчета. Супата се оставя да ври около 20-25 мин. Застройва се с киселото мляко, жълтъците от яйцата и брашното. Подправя се със сол и черен пипер.
Поднася се с наситнен магданоз.

[top]