15 Юли 2012

Рибни гювечета

0 Comment

Необходими продукти:
• 2 консерви риба в доматен сос
• 1 глава кромид лук
• 250 мл прясно мляко
• 20 г брашно
• 50 г маргарин
• сол, черен пипер
• лимонов сок
• щипка захар
• 4 твърдо сварени яйца
• 100 г топено или пушено сирене

Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в маргарина, поръсва се с брашното и се залива с млякото. Вари се на тих огън, като непрекъснато се разбърква до получаването на гладък сос. Подправя се със сол, черен пипер, лимонов сок на вкус и щипка захар. Прибавят се яйцата, нарязани на четвъртинки и консервите риба. Добавя се нарязаното на кубчета или настъргано на едро ренде сирене. Така получената смес се разпределя в гювечета и се запича във фурната до златисто.

[top]