15 Юли 2012

Рибни кюфтета

0 Comment

Необходими продукти:
• 1/2кг. рибно филе
• 1 яйце
• 1 гл кромид лук, ситно нарязан
• черен пипер
• лют червен
• 1 голям настърган и изцеден картоф
• 1 филия хляб, накисната във вода и изцедена
• 1 -2 с.л. ракия
• магданоз, копър, дивесил
• 5-6 с.л., галета за овалване

Начин на приготвяне:
Ако е филе, рибата се накълцва на ситно (може да се смели с машинка за месо или с кухненския комбайн).
Омесват се всички продукти. Сместа трябва да стане като за кюфтета. Ако сместа е много мека се добавя или още една филия хляб, или 2-3 лъжици галета. Сместа се поставя в хладилник за 2-3 часа. Взема се топка от готовата кайма и се оформя като кебапче на дървено шишче, като се сплесква от двете страни. Овалва се хубаво в галетата и се пържи от двете страни. Пърженето трябва да става в по-широк тиган заради шишчетата, в олио/мазнина около 1см. Същите шишчета могат след овалване в галета да се и панират в яйце. Поднасят се с много салата и лимон.

[top]