Атлантическият океан крие в себе си много чудеса, но едни от най-вълнуващите са неговите екзотични диви риби. От изумителния Златист снапер до вълшебния Маятикото и от примамливия Капитан фиш до изискания Червен групер със сини точки – тези съкровища на океана ще ви предложат истинска симфония от вкусове:

Груперът е сред най-популярните риби за любителите на морската храна. Със своята впечатляващ външен вид и богат вкус, той ще ви достави истинска гурме наслада. Груперът често се използва в азиатската кухня, особено в японската и китайската, като е съставна част от много ястия, като суши, сашими, гриловани рибни салати и супи. Рибата е богата на протеини, съдържа омега-3 мастните киселини, разнообразни витамини, като витамини A, D, B6 и B12, както и минералите калций, желязо, магнезий, цинк и селен.

Ред снапер  – отличава се с ярката си червена окраска и нежния си вкус. Тя е истински деликатес и се нарежда сред най-вкусните риби, които можете да опитате. Рибата е с високото съдържание на протеини и ниско съдържание на мазнини. Богата е на витамин D, витамин B12, селен, магнезий и омега-3 мастни киселини, които са полезни за здравето на сърцето, мозъка и имунната система.

Синегридата е изключително вкусна и сочна риба, която ще ви гарантира удоволствие във всяка хапка. Със своя уникален външен вид и характерни черти, тя е изключително популярна както сред рибарите, така и сред любителите на морската храна. Рибата е с високо съдържание на мазнини, което я прави важен източник на полиненаситени мастни киселини, особено омега-3 мастни киселини. Тя е добър източник на протеини и на различни витамини и минерали, сред които В12, витамин D, желязо, цинк и селен.

Капитан фиш ще ви привлече със своя бляскав външен вид и неповторим вкус. Може да достигне значителни размери, обикновено превишавайки дължина от 60 см. Рибата е перфектен избор за нови кулинарни изживявания и наслада от изискан морски деликатес. Рибата е с ниско съдържание на мазнини и е богата на омега-3 мастни киселини, витамини от група В (B12, B6) и витамин D.

Ветроходът е удивителна риба, която, носи своето уникално име заради своята способност да „лети“ над водната повърхност. Богата е на мазнини и протеини и е с нежен, сочен и маслен вкус. Рибата определено е едно от съкровища в света на морската храна и ще ви предложи уникално и изискано кулинарно изживяване.

Маятикото е още една екзотична, красива и цветна риба, която ще ви очарова със своя нежен вкус. Тя е богата на хранителни вещества като мазнини, протеини, витамини (например витамините от група В и витамин D) и минерали (като селен, фосфор и калий). Тази риба е изключително полезна за здравословното хранене и може да бъде приготвена по много различни начини, в зависимост от вашите предпочитания.

Червен групер със сини точки е съчетание от изисканост и красота. Тази риба ще ви очарова не само с външния си вид, но и със своя сладък вкус, с нотки на морски аромати, което я прави изключително вкусен и желан деликатес. Тя е и близък роднина на друг популярен вид риба – червения групер. Изключително ценен източник на хранителни вещества, червеният групер със сини точкии предоставя висококачествени протеини, омега-3 мастните киселини, съдържа разнообразие от минерали, включително калций, желязо, цинк и селен както и витамините A, D и B12.

Златист снапер – със своята блестяща златиста окраска и неповторим вкус, тази риба ще бъде едно истинско екзотично бижу на вашата трапеза. Златистият снапер е универсална риба, която може да бъде приготвена по различни начини – на грил, във фурна, на тиган. Освен че е изключително вкусна, рибата е богата на полезни хранителни вещества – омега-3 мастни киселини, витамин D и B12, както и минерали като селен и йод.