Всеки понеделник и четвъртък в новия преработвателен цех на „Морски дар“ в софийското село Горни Богров пристигат около 70 вида прясна риба от Западна Европа и Гърция, която се почиства, филетира и опакова в защитена среда. Близо два тона и половина обработена риба потегля всеки ден към веригите и още стотици големи и по-малки търговци в страната. Екзотичните екземпляри отиват в елитните ресторанти и хотели и в петте фирмени магазина в София. Застанал до една 120-килограмова риба тон, уловена 12 часа по-рано във водите на Гърция, Христо Радков повдига леко перката є за атракция.

Прочетете цялата статия тук: 

https://forbesbulgaria.com/2021/04/21/%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5/