Собственикът на Морски дар 09 ЕООД – Христо Радков, търговският директор на компанията – Радослав Радков и търговският мениджър – Христо Петров, посетиха 29-тото издание на най-голямото търговско изложение за индустрията с морски дарове в света – Seafood Expo Global/Seafood Processing Global.

Търговското събитие се проведе от 27 до 30 април в Барселона, Испания и в него се включиха 2 800  компании-изложители  от световната индустрия за морски дарове.

 „Присъствието и участието в подобни изложения, ни позволява да сверим компаса си в развитието на технологиите и най-модерните начини за обработка, опаковане, контрол на качеството, безопасност на храните и др., да открием нови артикули и вкусове за потребителите на морски дарове, както и да изградим нови партньорства в сферата на доставката на качествена, разнообразна и на добри цени продукция в България, което е основната цел на Морски дар“, сподели собственикът на компанията.

Конферентната програма на Seafood Expo Global/Seafood Processing Global 2023 включваше повече от 20 образователни сесии, представени от повече от 85 международни експерти от индустрията, включително представители от риболовната индустрия, водещи регулатори, икономисти, НПО и експерти по биоразнообразие и устойчивост. Основният лектор беше Меган Грийн, глобален икономист, колумнист във Financial Times и старши сътрудник в Института Уотсън за международни и обществени въпроси към университета Браун. Конференциите бяха насочени към основните предизвикателства на морската индустрия по отношение на устойчивостта и глобалната икономика. Други обхванати теми бяха морски фуражни съставки, аквакултура и логистика в индустрията за морски дарове.

„Това бяха натоварени и продуктивни три дни, изпълнени с възможности за вземащите решения в индустрията за морски дарове да се съберат и да водят бизнес. Безпрецедентният брой посетители, заедно с рекорда в изложбеното пространство, продължават да позиционират Seafood Expo Global/Seafood Processing Global като глобалното събитие, което трябва да се посещава в индустрията“, каза Лиз Плизга, президент на Diversified Communications USA., организатор на събитието.

Следващото изложение Seafood Expo Global/Seafood Processing Global ще се проведе в Барселона, от 23 до 25 април 2024 г., в Gran Vía на Fira de Barcelona.