Нашата история

Фирмата поставя началото на дейността си през 2003г. в гр.София с основен предмет на дейност продажба на охладена и замразена риба и рибни продукти в собствени магазини. Създадохме първите за София специализирани павилиони за пържена и печена риба, които предоставят на клиентите възможността да опитат приготвени и готови за консумация над 15 различни видове риба и рибни продукти.

През 2009г. фирма „Морски дар 09“ ЕООД поставя началото на своята дистрибуторска дейност, като клиенти на фирмата стават едни от големите ресторанти, хотели и хипермаркети. През 2011г. „Морски дар 09“ ЕООД започва да се занимава с внос на риба и рибни продукти от Гърция, Франция, Дания, Норвегия, Сенегал.

Фирмата е официален дистрибутор на замразени продукти от OMIROS SA, Nordic Seafood, Dayseaday, Seacorin и мариновани продукти и хайвери на гръцката фирма Hellenic Gastronomy Paltsidi S.A.

През 2019 г. фирмата откри своя собствена складова база и преработвателен цех с площ от 1300 кв. м., от които 600 кв. м. са оборудвани с модерна хладилна база. Производството се извършва посредством модерни машини за почистване и филетиране на риба, опаковане в защитена среда, вакуумиране и др.Морски Дар - магазин за риба

Нашата мисия и цели

На най - високо ниво!

Морски Дар - магазин за риба
Развитие

„Морски дар 09“ ЕООД има за цел да се развива като произвежда и търгува с риба и рибни продукти.

Морски Дар - магазин за риба
Качество

Ние се стремим да се утвърдим като лидер на пазара чрез осигуряване на висококачествени услуги и дългосрочно партньорство с нашите клиенти.


Морски Дар - магазин за риба
Усъвършенстване

Непрекъсното усъвършенстване на предмета на дейност – производство и дистрибуция на прясна и замразена риба

Морски Дар - магазин за риба
Работни места

Постигане на постоянен и устойчив растеж с цел откриване на нови работни места.

Морски Дар - магазин за риба

Екология

Рибарството е сектор, бележещ най-голям растеж в хранителния сектор в световен мащаб. Ето защо компанията обръща особено внимание на въпросите в областта на екологията. Стремим се да работим с риба,чийто произход е аквакултурно производство, с оглед опазване на рибните ресурси.

Пояснение: В Европа аквакултурата представлява почти 20 % от производството на риба. Секторът е съставен предимно от МСП или микропредприятия в крайбрежни и селски райони.

Аквакултурата в ЕС е известна с високите си стандарти за качество, устойчивост и защита на потребителите.

Източник: European Commission

Складови площи

Фирмата разполага с хладилна складова площ от 600 кв.м., производствена площ от около 700 кв. м. и логистичен център с обща площ от над 10 000 кв.м, намиращи се в с. Горни Богров, местност Хан Богров, ул. „Селскостопанска” № 24, където има изградена система за контрол на процесите и документите (НАССР) с всички разрешителни и санитарни изисквания по ISO 22000:2005 и ветеринарен рег.№ BG2213014EO.

През месец януари 2020 год., фирма МОРСКИ ДАР 09 ЕООД внедри международните стандарти БДС EN ISO 14001:2015 и ВS OHSAS 18001: 2007, с което определи изискванията към системата за управление на околната среда и на системата за управление на безопасните и здравословни условия на труд.

Декларация на ръков SOHSAS18001-2007 Декларация 14001-1 Декларация 14000
Морски Дар - магазин за риба Морски Дар - магазин за риба